Make your own free website on Tripod.com

Wintercompetitie

Home
Adressen Pomar
Agenda 2003-2004
Interne competitie
Pomar 1
Pomar 2
Pomar 3
Teams/Rating
Partijen naspelen
Online schaken!
Clubblad Pomar
Jeugd
Interessante links

Nedstat Basic - Free web site statistics    webmaster

WINTERCOMPETITIE 2003-2004.

Het kampioenschap is inmiddels weer beslist en wij begonnen deze competitiehelft met 42 deelnemers verdeeld in drie groepen. Nadat vorig seizoen de trend werd gezet door een groot aantal afmeldingen blijft het ledenaantal drastisch dalen.

De heer Hertoghs gaf aan niet meer te kunnen schaken in verband met gezondheidsproblemen en wij verliezen in hem een van de oudste leden die altijd aangaf dat hij met schaken zijn geheugen trainde. Ook Hans van Lith heeft zijn lidmaatschap moeten beëindigen in verband met drukke werkzaamheden. In de loop van het seizoen kregen wij afmeldingen van Frans van der Linden (jaartje Nieuw-Zeeland), John Woestenenk (werk/studie), Charles Haas (nieuw huis) en Martijn Huzen (werk). Dat wij een vergrijzende vereniging zijn is bekend maar nu verliezen wij ook een aantal jongere spelers die ieder op zijn eigen manier wat kleur brachten op de verenigingsavonden. De zomercompetitie zullen wij gaan spelen met 36 deelnemers verdeeld over twee groepen.

Gezondheid speelt een steeds grotere rol in onze vereniging en door de Ziekenhuis opname van de heren Aad van Sas en Govert Slagboom zijn ook zij voorlopig even verhinderd om aan de competitie deel te nemen. Aad is inmiddels thuis maar Govert moet geopereerd worden aan een hartklep en dit kan nog wel even duren.

Stuur eens een kaartje naar

Aad van Sas, J. Palachstraat 22, 2552 NK Den Haag

Govert Slagboom, Erasmus MC, Dr Molenwaterplein 40, 3015 GD te Rotterdam

Kamer 306 Cardiologie

U kunt zich tot en met maandagavond bij mij afmelden (0174-297771 of via e-mail frits.berendse@hetnet.nl ) en in noodgevallen op de dinsdag telefonisch tot 6 uur via 070-3160625.

A-GROEP

Kampioen werd Leo Blaas die maar twee partijen verloor, twee keer remiseerde en zeven partijen won. Door het grote verschil in gespeelde partijen (8 tegen 11 of 13) kon Felix, die het hoogste percentage had, niet hoger komen dan een derde plaats. De tweede plek werd verrassend veroverd door Thierry. De lage klassering van Perry valt op met drie nederlagen.

Jack Barkey en Tim van Rijswijk konden het niet redden in de A groep en degraderen naar de B groep.

B-GROEP

Piet Berghuis verdiende de eerste plek met maar een nederlaag (6 x winst en 6 x remise) voor Frans van der Elst, Christian Wind en Frits Berendse sr. Ook in deze groep verschilde het aantal gespeelde partijen sterk (tussen 11 en 15).

Het bleef tot de laatste ronde spannend en tussen de nummer 2 en 9 scheelt het maar 6 punten.

Er was geen gevaar voor degradatie omdat de B en C groep worden opgedeeld in een groep 

C-GROEP

De C groep werd gewonnen door Antoon Hommes voor Hans Olaf Veldhuyzen en Bob Maas.

Door de kleine groep werd twee of drie maal tegen dezelfde tegenstander gespeeld en daarom is bewust gekozen voor een grotere groep.

De zomercompetitie loopt vanaf 24 februari tot en met half juni en duurt 18 ronden.

INDELING ZOMERCOMPETITIE

 

A-GROEP

 

B-GROEP

1

Leo Blaas

1

Aad van Sas

2

Thierry Bieger

2

Jack Barkey

3

Felix Ferschtman

3

Tim van Rijswijk

4

Wouter van Markenstein

4

Albert Huzen

5

Gerbrand Beekman

5

Peter de Man

6

Rob de Jong

6

Hans Jacobs

7

Chris van Zijderveld

7

Markus Lohrer

8

Perry van der Meer

8

Govert Slagboom

9

Galia Ferschtman

9

Gerard van der Kooy

10

Kees Vink

10

Jos Bergers

11

Frits Berendse jr

11

Antoon Hommes

12

Han Nicolaas

12

Hans-Olaf Veldhuyzen

13

Clemens Haazen

13

Bob Maas

14

Wil Kauffman

14

Jan Gulay

15

Piet Berghuis

15

Jos Appelman

16

Frans van der Elst

16

Paul van Daalen

17

Christian Wind

17

Flip Bal

18

Frits Berendse sr

18

Peter Wernink

Het ledental loopt hard terug dus probeer via mond tot mond reclame weer wat mensen over de streep te trekken en laat de drempel geen probleem zijn. Initiatieven vanuit de leden of de vereniging worden op prijs gesteld, zodat wij toch een gezonde vereniging kunnen blijven. Zeker oud-leden hebben de weg naar Pomar weer gevonden maar daarnaast moeten wij toch weer gaan zoeken naar nieuwe aanwas. Een beginnende jeugdafdeling kan weer een stapje in de goede richting zijn. Vrijwilligers zullen weer worden gevraagd, maar daarnaast staan wij open voor goede initiatieven. Een samenwerking met Sportraad Zuid Holland die de actie “Kies voor Hart en Sport” heeft gepromoot onder de Rijswijkse jeugd leverde maar drie reacties op van kinderen die wilden leren schaken. Op het totale aanbod van ruim 20 cursussen kwamen meer dan 400 reacties maar de groep voor het schaken bleek te klein.

Wij zullen andere alternatieven moeten overwegen.

Veel succes in de volgende competitiehelft.

Frits Berendse jr

 

Adressen Pomar ] Agenda 2003-2004 ] Interne competitie ] Pomar 1 ] Pomar 2 ] Pomar 3 ] Teams/Rating ] Partijen naspelen ] Online schaken! ] Clubblad Pomar ] Jeugd ] Interessante links ]