Make your own free website on Tripod.com

Snelschaakkampioenschap Pomar 2003

Home
Adressen Pomar
Agenda 2003-2004
Interne competitie
Pomar 1
Pomar 2
Pomar 3
Teams/Rating
Partijen naspelen
Online schaken!
Clubblad Pomar
Jeugd
Interessante links

Nedstat Basic - Free web site statistics    webmaster

SNELSCHAAKKAMPIOENSCHAP

Op dinsdagavond 17 februari 2004 werd het Snelschaakkampioenschap van onze vereniging georganiseerd en dankzij de technische ondersteuning van Hans van Lith en zijn hulpmiddelen werd het wederom een groot succes. Er namen 24 deelnemers mee en daarnaast werd er door vier leden onderling gespeeld volgens de “normale” regels.

De start was om kwart over acht en om 10 voor elf waren de 132 partijen gespeeld en hadden de klokken een zware avond te verduren. De inzet van de digitale klokken werd optimaal benut en regelmatig zag ik beide spelers door de vlag gaan.. (Namens de vereniging willen wij de sponsors, oa Frans van der Elst en Peter Wernink, nogmaals van harte bedanken)

Het toernooi is een goede voorbereiding voor de snelschaaktoernooien die op komst zijn.

Persoonlijk HSB Snelschaakkampioenschap op 28 februari, Snelschaakkampioenschap voor HSB teams op 10 of 24 april en zaterdag 12 juni te Den Haag: Nederlands kampioenschap voor teams

Dit kampioenschap was vanaf het begin een prooi voor Wouter van Markenstein, die ongenaakbaar was en op een na al zijn partijen wist te winnen. De nederlaag liep hij echter op tegen Perry van der Meer, die een dramatische start had met twee nederlagen. De nederlaag die Perry tegen Frits leed brachten hem niet hoger dan een derde plaats. Frits, in vorm zoals hij ook al bewees op het Westlandse Kampioenschap (met 9 uit 11 eerste in groep 3 zonder nederlaag) behaalde nu een fraaie tweede plek. Ik bracht Wouter wel aan het wankelen met een dame minder maar meer tijd maar koos de verkeerde richting en verloor mijn enige partij tegen hem. Hij is dus de terechte winnaar.

Kees is extern bezig met een goed seizoen en wist evenals Gerbrand en Clemens 7 punten te scoren uit 11. Harry had ook een slechte start met 0 uit 3 maar kwam sterk terug.

De echte snelschakers, Markus, Wil en Frits sr eindigden onder de maat en ik had juist van hen meer verwacht.

Eindstand

Pl

Naam

Punten

Pl

Naam

Punten

1

Wouter van Markenstein

10

13

Wil Kauffman

6

2

Frits Berendse jr

8,5

14

Bob Maas

5,5

3

Perry van der Meer

7,5

15

Frits Berendse sr

5

4

Gerbrand Beekman

7

16

Albert Huzen

5

5

Kees Vink

7

17

Markus Lohrer

5

6

Clemens Haazen

7

18

Peter de Man

4,5

7

Harry van der Stap

6,5

19

Tim van Rijswijk

4

8

Frans van der Elst

6

20

Charles Haas

3,5

9

Thierry Bieger

6

21

Jos Appelman

3

10

Han Nicolaas

6

22

Jack Barkey

2,5

11

Rob de Jong

6

23

Antoon Hommes

2,5

12

Hans-Olaf Veldhuyzen

6

24

Peter Wernink

2

Het volledige programma met alle uitslagen krijg ik nog van Hans die alles perfect heeft georganiseerd. Na afloop werden de bekers van de interne uitgedeeld alsmede de prijzen voor het snelschaakkampioenschap. Ondanks de vele partijen konden wij op tijd naar huis.

Heren deelnemers, bedankt voor de gezellige sfeer

Frits Berendse jr

 

Adressen Pomar ] Agenda 2003-2004 ] Interne competitie ] Pomar 1 ] Pomar 2 ] Pomar 3 ] Teams/Rating ] Partijen naspelen ] Online schaken! ] Clubblad Pomar ] Jeugd ] Interessante links ]